Als we de Van Dale vragen wat de betekenis van ‘residentie’ is en we wachten op antwoord, leren we dat dit de plaats is waar een staatshoofd woont. Dit is bij Residentie Moller echter (nog) niet het geval. U kunt ‘residentie’ ook uitleggen als ‘luxueuze woning’. Dat lijkt er meer op. Tegelijkertijd is de luxe lang niet het enige voordeel van wonen in een residentie. In dit artikel beschrijven we een fractie van de voordelen.

Bewoners van Residentie Moller wonen nu niet bepaald op het dunst bevolkte stukje van Waalwijk. Het complex bestaat uit 47 woningen, dus buren zijn nooit ver weg. ‘Is dat nu geen inbreuk op mijn privacy?’, vraagt u zich al dan niet af. We kunnen gelukkig melden dat dat erg meevalt.

Mooie vriendschappen

In het algemeen laten de bewoners elkaar namelijk behoorlijk vrij. Het is ook maar net wat u zelf wilt. Als u vaak in een gemeenschappelijke ruimte bent, zult u meer aanspraak krijgen. Misschien bouwt u zelfs mooie vriendschappen op. Bent u wat meer op uzelf, dan blijft u lekker thuis met een puzzelboekje en leuke serie. Vrijheid, blijheid. Het is uw woning, uw leven en u bepaalt hoe u dat invult. Net zoals dat buiten een residentie het geval is.

Sociale controle en helpende handen

Mogelijk bent u in de gelukkige omstandigheid dat u samen met een partner het leven viert. Maar, zeker wanneer mensen ouder worden, is dat niet vanzelfsprekend. Of misschien bent u altijd alleen geweest. Het is een geruststellende gedachte dat, ook wanneer u alleen woont, u nooit helemaal alleen bent. Binnen onze residentie letten we op elkaar. Bent u geveld door een griep of heeft uw heup een off-day? Er is altijd wel iemand die wat extra boodschappen in het winkelmandje wil leggen voor u. Of even bij u aanklopt om te kijken of het allemaal wel goed gaat. Een luisterend oor is altijd dichtbij.

Goede zorg(en)

Heeft u – permanent of tijdelijk – behoefte aan zorg? Kunnen we regelen! Bij Residentie Moller heeft u de mogelijkheid van planbare zorg op de achtergrond. Op het moment dat u zorgt nodig heeft, brengen wij u in contact met de wijkverpleging van Mijzo. De verpleegkundige van Mijzo bekijkt vervolgens samen met u welke zorg nodig is en stelt zo nodig de indicatie hiervoor. 

Gezelligheid onder handbereik

Klonk! Hoorde u dat, vanaf de binnenplaats? Dat was niet het geluid van fanatiek klinkende glazen in de verleden tijd, maar van twee botsende jeu de boules-ballen. Mais non, daarvoor hoeft u niet naar Frankrijk! Bij Residentie Moller mogen bon vivants vol joie de vivre graag een balletje in het grind laten ploffen, om daarna met een meetlint te beoordelen welke bal het dichtst bij het butje ligt. Om vervolgens van een pastis te nippen.

Dat is niet alles; bij Residentie Moller zijn er véél meer leuke sociale activiteiten. Er is regelmatig een zangmiddag, onder leiding van een toonaangevende dirigent die maatwerk levert. Het maakt niet uit of u kunt zingen als Bono in zijn beste jaren, of wat minder zuivere noten op uw zang heeft. Iedereen is welkom en respecteert elkaar. Gezelligheid troef!

Over troeven gesproken; er is nog veel meer sfeerverhogends te beleven bij Residentie Moller. Kaartmiddagen, fitnessmogelijkheden, uitgekiende bingoavonden, gezamenlijke borrels, zomerse barbecues en nog veel meer. Natuurlijk niet verplicht, maar wel heel leuk als u een keer aanschuift!

De host: het vriendelijke gezicht van onze residentie

Toen u voor het eerst binnenliep bij onze residentie, werd u hopelijk begroet door een van onze hosts. Hij (of zij) is het gezicht van onze knusse woongemeenschap. De host ontvangt de gasten, neemt de telefoon aan en zorgt dat alles lekker loopt. Lampje kapot of ruitje gesneuveld? De host regelt dat het wordt opgeknapt.

Dat is niet alles. Ook als u bijvoorbeeld een feestje wilt geven, kan de host helpen. Niet dat hij tien kratten bier inkoopt bij de supermarkt of met de hand uitnodigingen schrijft, maar verder is de host een verdienstelijke partyplanner. Vraag er gerust naar, vindt-ie leuk!

Uitgekookt menu

Even geen zin om te koken, na een lange dag kaarten of wandelen? Geen punt. Misschien zijn wij niet helemaal objectief, maar we vinden dat onze keuken de beste van heel Waalwijk is. Elke dag kookt de uitgekookte kok en haar staf een maaltijd die zó lekker is, dat de meeste borden ogenschijnlijk schoon terug naar de keuken gaan – wat voor de afwassers natuurlijk prettig is. Speciale eetwensen? Of bent u allergisch voor iets of iemand? Zeg het gerust! Het moet raar lopen wil onze keuken daar geen rekening mee houden.

En verder

Hiernaast zijn er nog ontelbare voordelen van wonen in een residentie, zoals de kasteelachtige tuin waarvan u naar hartenlust mag genieten zonder dat u zelf het gras hoeft te maaien. Maar als we alle pluspunten hier allemaal gaan benoemen, bent u wel heel lang aan het scrollen en lezen. En in die tijd had u heerlijk kunnen genieten van het leven in en om Residentie Moller. Daar waar u leeft als God in Frankrijk, maar dan gewoon in Waalwijk.