Residentie Moller

Over Residentie Moller

Van monumentaal schoolgebouw,
naar luxe appartementencomplex

Van het voormalig Dr. Mollercollege aan de Burgemeester Moonenlaan rest slechts een herinnering. In 2020 werd het monumentale schoolgebouw omgetoverd tot prachtige residentie, waarbij het karakter van het gebouw bewaard is gebleven. Wonen in Residentie Moller betekent wonen in een stukje geschiedenis van Waalwijk.

U ontkomt er niet aan wanneer u door de Burgemeester Moonenlaan in Waalwijk rijdt. Het imposante Residentie Moller is een echte eyecatcher en straalt geschiedenis, karakter en rust uit. Het voormalige schoolgebouw werd ontworpen door architect Edmond Nijster en staat er sinds 1953. Een gebouw met een rijke geschiedenis en een nog rijkere toekomst. 

1953

Gebouwd

47

Woningen

53

Parkeerplaatsen

2020

Getransformeerd

Van schoolgebouw naar residentie

1916: Ontstaan Dr. Mollercollege

Henrik Moller legde in 1916 de basis van het huidige Dr. Moller college met de oprichting van de Waalwijkse Handelsdagschool.

1953: Burgemeester Moonenlaan

In dit jaar kwam het schoolgebouw aan de Burgemeester Moonenlaan gereed.

2014: Nieuwbouw Olympiaweg

Het Dr. Mollercollege betrok in 2014 de nieuwbouw aan de Olympiaweg in Waalwijk.

2021: Dr. Mollercollege wordt Residentie Moller

Het monumentale pand wordt getransformeerd tot luxe appartementencomplex.

Feiten en cijfers

Zoals u kunt lezen gaat de geschiedenis van dit pand ver terug. Er is in de afgelopen tientallen jaren veel gebeurd.
Wij zetten voor u graag een aantal leuke feiten en cijfers op een rijtje. 

Directrice avondmavo

De oud directrice van de avondmavo was de eerste bewoner die zich inschreef voor Residentie Moller. Haar dochter is naar het Dr. Mollercollege gegaan en haar man zat in het bestuur. De cirkel is rond!

Oude elementen

Tijdens de bouw zijn oude elementen bewaard gebleven. Zo zijn verwijderde stenen schoongemaakt en vervolgens terug gemetseld in de nieuwbouw. Ook de voordeur is gerestaureerd. 

378 zonnepanelen

Residentie Moller telt in totaal 378 zonnepanelen. Deze panelen kunnen per jaar meer dan 100.000 kWh opwekken. Met deze hoeveelheid stroom kan een Tesla Model 3 meer dan 700.000 km rijden. 

Eerste school

De Handelsdagschool die door grondlegger Henrik Moller werd opgericht was de eerste school van de tegenwoordige onderwijsorganisatie OMO (Ons Middelbaar Onderwijs)

Gymnasium

Twee jaar na de verhuizing van het Dr. Mollercollege naar de Burgemeester Moonenlan, werd de school uitgebreidt met een gymnasium. 

Kapel

Het Dr. Mollercollege beschikte over een kapel, waar de leerlingen religieus werden gevormd door pastoor Lunter en kapelaan Van Driel in de vorm van klassenmissen.