Bijna iedereen wil graag oud worden, maar daadwerkelijk oud zijn willen de meesten liever niet. Deels omdat veel mensen met het verstrijken van de jaren steeds meer afhankelijk worden van goede zorg(en) van anderen. Soms professionele zorg, zoals een huisarts of medisch specialist, maar het vereist niet veel moed om te voorspellen dat er in de toekomst steeds meer mantelzorgers nodig zijn. Die zorgverleners – en hun zorgbehoevende dierbaren – krijgen gelukkig alle ruimte in Moller.

In ons land, en dus ook in Waalwijk en omstreken, neemt de behoefte aan mantelzorgers bijna sneller toe dan het aantal fatbikes op de weg. Daar zijn verschillende redenen voor. Een belangrijke oorzaak is de vergrijzing van de bevolking. De Nederlandse bevolking veroudert snel en ouderen hebben nu eenmaal vaak intensievere en langdurige of zelfs structurele zorg nodig.

Steeds meer behoefte aan mantelzorgers

Helaas groeit het aantal professionele zorgverleners niet zo snel als het aantal ouderen met een zorgvraag. Sterker nog: er is een groeiend tekort aan professionele zorgverleners. Dat leidt ertoe dat we wel massaal een beroep móéten doen op vrijwilliger zorgverleners, zoals familie en vrienden. Mantelzorgers dus.

Het is – afhankelijk van de hoeveelheid en de aard van de zorg die u verleent, en uw band met degene die u verzorgt – niet makkelijk om mantelzorger te zijn. Denk maar eens aan de emotionele belasting. Het kan verdrietig zijn om te zien dat bijvoorbeeld uw ouders achteruitgaan, hoe natuurlijk dat ook is. Maar het kan ook fysiek zwaar zijn. En tijdintensief. Het is geen sinecure om het te combineren met een baan, gezin en sociaal leven. En wat te denken van de reistijd en -kosten? Het is allemaal nogal wat.

Twee mantelzorgwoningen bij Moller

We willen niet beweren dat we bij residentie Moller al die uitdagingen kunnen weggummen. Maar we hebben wel hele mooie oplossingen om het leven van mantelzorger en zorgontvanger makkelijker te maken. We bieden namelijk twee mantelzorgwoningen aan. De mantelzorgwoningen zijn voorzien van een extra slaapkamer, tweede badkamer en een extra leefruimte van circa twintig vierkante meter die naar wens kans worden ingevuld. Zo heeft u als mantelzorger de mogelijkheid om uw zorgtaken goed uit te voeren, met behoud van uw eigen privacy. U bent altijd dicht bij uw dierbare(n). Dat is voor iedereen een erg prettig gevoel.

We hebben het over appartementen 5-09 en 5-47. Appartement 5-09 is een buitengewoon ruim vijfkamerappartement, gelegen op de begane grond, met een buitenruimte op het westen. De woning beschikt over extra hoge plafonds. Het oogt hierdoor veel ruimer doordat je de hoogte in gaat. Het appartement, met een woonoppervlakte van 154 m², beschikt over twee slaapkamers en twee badkamers. Vanuit de gezellige woonkamer hebt u een mooie doorkijk naar de binnentuin en het grote buitenterras. Doordat u de woning in samenwerking met ons specialistisch team geheel naar eigen wens in kunt richten, zal het hier snel vertrouwd voelen.

Appartement 5-47 is van een nog iets hoger niveau. Letterlijk dan, want het ligt op de tweede verdieping. Ook hiervan is de woonoppervlakte 154 m². Dit comfortabele mantelzorgappartement beschikt over drie slaapkamers en twee badkamers. Dat is pas baden in luxe.

Heeft u interesse?

Zoals alle appartementen in residentie Moller kunt u ook deze mantelzorgwoningen volledig naar uw eigen wensen inrichten. Afhankelijk van uw eigen wensen en budget kunt u de woning, eventueel in samenwerking met ons bouwkundig team, upgraden. Daar gaan we graag met u over in gesprek. Laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op voor een vrijblijvende bezichtiging.

Gezelligheid onder handbereik

Klonk! Hoorde u dat, vanaf de binnenplaats? Dat was niet het geluid van fanatiek klinkende glazen in de verleden tijd, maar van twee botsende jeu de boules-ballen. Mais non, daarvoor hoeft u niet naar Frankrijk! Bij Residentie Moller mogen bon vivants vol joie de vivre graag een balletje in het grind laten ploffen, om daarna met een meetlint te beoordelen welke bal het dichtst bij het butje ligt. Om vervolgens van een pastis te nippen.

Dat is niet alles; bij Residentie Moller zijn er véél meer leuke sociale activiteiten. Er is regelmatig een zangmiddag, onder leiding van een toonaangevende dirigent die maatwerk levert. Het maakt niet uit of u kunt zingen als Bono in zijn beste jaren, of wat minder zuivere noten op uw zang heeft. Iedereen is welkom en respecteert elkaar. Gezelligheid troef!

Over troeven gesproken; er is nog veel meer sfeerverhogends te beleven bij Residentie Moller. Kaartmiddagen, fitnessmogelijkheden, uitgekiende bingoavonden, gezamenlijke borrels, zomerse barbecues en nog veel meer. Natuurlijk niet verplicht, maar wel heel leuk als u een keer aanschuift!

De host: het vriendelijke gezicht van onze residentie

Toen u voor het eerst binnenliep bij onze residentie, werd u hopelijk begroet door een van onze hosts. Hij (of zij) is het gezicht van onze knusse woongemeenschap. De host ontvangt de gasten, neemt de telefoon aan en zorgt dat alles lekker loopt. Lampje kapot of ruitje gesneuveld? De host regelt dat het wordt opgeknapt.

Dat is niet alles. Ook als u bijvoorbeeld een feestje wilt geven, kan de host helpen. Niet dat hij tien kratten bier inkoopt bij de supermarkt of met de hand uitnodigingen schrijft, maar verder is de host een verdienstelijke partyplanner. Vraag er gerust naar, vindt-ie leuk!

Uitgekookt menu

Even geen zin om te koken, na een lange dag kaarten of wandelen? Geen punt. Misschien zijn wij niet helemaal objectief, maar we vinden dat onze keuken de beste van heel Waalwijk is. Elke dag kookt de uitgekookte kok en haar staf een maaltijd die zó lekker is, dat de meeste borden ogenschijnlijk schoon terug naar de keuken gaan – wat voor de afwassers natuurlijk prettig is. Speciale eetwensen? Of bent u allergisch voor iets of iemand? Zeg het gerust! Het moet raar lopen wil onze keuken daar geen rekening mee houden.

En verder

Hiernaast zijn er nog ontelbare voordelen van wonen in een residentie, zoals de kasteelachtige tuin waarvan u naar hartenlust mag genieten zonder dat u zelf het gras hoeft te maaien. Maar als we alle pluspunten hier allemaal gaan benoemen, bent u wel heel lang aan het scrollen en lezen. En in die tijd had u heerlijk kunnen genieten van het leven in en om Residentie Moller. Daar waar u leeft als God in Frankrijk, maar dan gewoon in Waalwijk.