Het echtpaar Wim en Gerry Hofmans had vijftig jaar lang een heerlijk leven in Waspik, een buurdorp van Waalwijk. Vanaf het najaar van 2021 wonen de kwieke en vriendelijke zeventigers heerlijk in Residentie Moller. Sindsdien wanen ze zich ze als God in Frankrijk.

Wim en Gerry zijn respectievelijk 76 en 75, maar je zou ze rustig flink wat jaartjes minder geven. Het echtpaar woonde bijna een halve eeuw in een riant, zelfgebouwd huis in Waspik. Wim had een drukbezochte eigen fysiotherapiepraktijk aan huis. Hij gaf zijn patiënten het goede voorbeeld: zijn leven stond altijd in het teken van veel sporten. “Ik ben een fanatiek hardloper en fietser. Toen ik wat jonger was, heb ik heel wat marathons gelopen. In Londen en Dublin bijvoorbeeld. Dat waren bijzondere ervaringen, vooral in Ierland. Een prachtige omgeving!”

Een prachtige omgeving hadden Wim en Gerry in Waspik ook. Wim: “We hadden echt een mooi huis met een grote tuin. Maar het nadeel van zo’n grote tuin is dat het veel onderhoud nodig heeft. En we moesten zo langzamerhand een begin maken met het verduurzamen van ons huis. Dat zette Gerry en mij aan het denken: zou het niet goed zijn om te verhuizen?”

En er speelde nog iets, vertelt Wim. “In onze familie zien we dat mensen overlijden en dat de partners alleen achterblijven. De nabestaanden moeten na verloop van tijd in hun eentje verhuizen. Wij gaan nu ook richting een levensfase waarin dat kan gebeuren. Wij regelen het liever op tijd samen.”

Meteen verkocht

Residentie Moller had al snel de aandacht van het paar, vertelt Gerry. “Als echte Waalwijkse ken ik deze locatie goed. Mijn broer en een van onze zoons hebben hier op school gezeten. Moller is een gebouw met historie en trok ons meteen aan. Toen het gebouw klaar was en er een open dag werd georganiseerd, zijn we gaan kijken. We waren meteen verkocht: hier willen we samen oud worden. Daarna is het snel geregeld.”

Wim en Gerry wonen nu in een royaal appartement. “We hebben veel woonoppervlak en het appartement heeft een hoog plafond. Dat geeft een ruimtelijk idee. Ook heeft onze woning veel lichtinval. We hebben niet het gevoel dat we er qua ruimte op achteruit gingen”, zegt Wim.

Ook de omgeving van de residentie kan op veel enthousiasme van Wim en Gerry rekenen. Gerry: “Ik ben niet zo sportief als Wim, maar ik ben wel actief. Ik doe alles te voet. Alle voorzieningen zijn hier in de buurt. Dat is erg makkelijk.” Wim knikt instemmend: “Ik vind de ligging ook ideaal. Ik sport graag. Vanuit hier ben ik zo in De Loonse en Drunense Duinen en daar kun je heerlijk fietsen. Ook kan ik in de directe omgeving prima hardlopen. Geen marathons meer hoor; tien kilometer is meer dan voldoende.”

wonen-in-residentie-moller

“In onze familie zien we dat mensen overlijden en dat de partners alleen achterblijven. De nabestaanden moeten na verloop van tijd in hun eentje verhuizen. Wij gaan nu ook richting een levensfase waarin dat kan gebeuren. Wij regelen het liever op tijd samen.”

Zangkoor

Binnen Residentie Moller nemen de twee ook graag deel aan activiteiten. Gerry is lid van het zangkoor, dat eerder dit voorjaar spontaan werd opgericht. “Eens in de twee weken zingen we met een aantal bewoners. Ons oeuvre is heel gevarieerd. Nederlandstalig, maar ook Engelstalige golden oldies en moderne muziek. We hebben sinds kort een dirigent en die draait het erg leuk in elkaar.”

Wim verblijdt zijn medebewoners niet met zijn vocale kunsten, maar mag wel graag een potje jeu de boules spelen in de binnentuin. “Dat vind ik heel ontspannend. Sommige medebewoners vinden me wat aan de jonge kant, maar de toernooitjes zijn niettemin altijd heel gezellig en vaak ook spannend. Sowieso vind ik het belangrijk om deel te nemen aan sociale activiteiten, want dat maakt het leven een stuk plezieriger.”

wonen-in-residentie-moller-zangkoor

Culinair feestje

Wim en Gerry laten zich zo nu en dan graag culinair verwennen door de keukenbrigade van Residentie Moller. “Het eten hier is heerlijk”, jubelt Gerry. “Chef-kok Carolien kan geweldig koken. Als bewoners dinersuggesties hebben, staat ze daar voor open. En ze kan écht alles. Pas hebben we hier mosselen en asperges gegeten en dat was genieten. Echt een feestje!”

Aan een geslaagd feestje draagt het team van Residentie Moller ook graag bij, meldt Gerry. “In juni 2021 waren Wim en ik vijftig jaar getrouwd. Vanwege corona konden we het toen niet uitbundig vieren, maar dat hebben we afgelopen maart ingehaald. Dat was een prachtige dag, met fijne mensen, champagne en heerlijke hapjes. Carolien en haar mensen hielden overal rekening mee, ook met vegetarische en veganistische wensen van bezoekers. De zon scheen en we konden naar buiten. Wat hebben we genoten!”

Elke dag vakantie

In voorgaande jaren mochten de twee gelukkige zeventigers in de winter graag twee maanden naar warmere oorden verkassen, maar die plannen hebben ze nu nog niet. Wim: “Sinds we hier wonen, hebben we niet de behoefte om op vakantie te gaan. Elke dag voelt hier namelijk als vakantie. Zeker als de zon schijnt en we op een terrasje kunnen zitten, is het leven hier fantastisch.”