Niet iedereen kan het zich nog even goed herinneren, maar met name in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw waren bejaardenhuizen sterk in opkomst. Het idee erachter was vrij eenvoudig: raakte je op leeftijd en was thuis blijven wonen geen beste optie meer, dan ging je in een bejaardenhuis wonen. Die piek ligt alweer een stukje achter ons; ouderen blijven steeds langer zelfstandig en thuis wonen. We leggen uit waarom Residentie Moller zo’n geschikte plek is om dat te doen.

Misschien kunt u zich het nog wel herinneren, uit uw jongere jaren. Omdat u een vader, moeder, opa of oma had die in een bejaardenhuis woonde. Veel gezinnen gingen daar op zondagmiddag vaak op visite, niet altijd tot grote vreugde van de kinderen. Dikwijls was de leefruimte een eenvoudige kamer met slaapgedeelte, een brede gang, een bescheiden keukentje en een kleine badkamer en tikkende koekoeksklok. Niet altijd het meest gezellige huis, maar er was weinig op aan te merken. En leeftijdsgenoten waren nooit ver weg. Zij troffen elkaar vaak in een gemeenschappelijke recreatiezaal of de eetzaal. En (medische) ondersteuning was altijd in de buurt. Een geruststellende gedachte, ook voor de kinderen.

Het klassieke bejaardenhuis

Een bejaardenhuis was zo gek nog niet. Ze boden ouderen een overzichtelijke woonomgeving. Het was erg geschikt voor mensen die niet langer alleen thuis konden blijven wonen, maar ook (nog) geen intensieve zorg nodig hadden. Het was eigenlijk een hele logische stap tussen zelfstandig wonen en het verpleeghuis, al was het bejaardenhuis voor veel mensen ook het eindstation.

De bejaardenhuizenpiek ligt alweer een stuk achter ons. Rond de eeuwwisseling verdwenen veel van zulke huizen, of kregen ze een andere bestemming. Dat kwam deels door beleid van de Nederlandse overheid. Dat was gericht op langer thuis wonen. Maar ook de aard van de ouderenzorg veranderde, die werd complexer en daarmee duurder. Daarnaast wilden ook de ouderen graag langer thuis en zelfstandig blijven wonen.

Kortom: het klassieke bejaardenhuis zien we vooral nog in de geschiedenisboeken en oude afbeeldingen op Google. Reken er vooral niet op dat ze nog terugkeren in het straatbeeld. Dat is helemaal niet per se nadelig, integendeel. Niets is fijner dan te blijven wonen in uw vertrouwde woning.

Residentie Moller als indian summer

Nu weten we wel een plek die daar perfect geschikt voor is. Waarschijnlijk kent u die ook, want u bent nu op de website van die plek. Kijk, Residentie Moller in Waalwijk is absoluut geen bejaardenhuis. Hier wonen veel mensen die misschien niet meer in de zomer van hun bestaan zijn, maar wél in een mooie nazomer. Een soort indian summer. Vaak is dat een hele mooie tijd van het jaar. De hete zomer ligt achter ons, maar er rest nog steeds een schitterende nazomer. Het licht buiten is prachtig en er is nog steeds meer dan genoeg te genieten. De tijd om te genieten is er nu ook, na de drukke zomer vol activiteiten.

Bij Residentie Moller begrijpen we dat de keuze om zelfstandig te blijven wonen een belangrijke en soms lastige beslissing kan zijn. Daarom bieden we een woonomgeving die het beste van beide werelden combineert. U behoudt uw zelfstandigheid en woont in een comfortabel – zeg maar gerust luxueus – appartement dat helemaal naar uw smaak is ingericht. Een appartement dat weinig gelijkenissen vertoont met het bejaardenhuis uit het begin van dit verhaal.

Nooit alleen

Tegelijkertijd bent u, zelfs wanneer u alleen woont, bij Residentie Moller nooit alleen. Er zijn altijd veel gelijkgestemde en ronduit leuke bewoners uit dezelfde levensfase in de buurt. De sociale verbinding binnen de residentie is groot, kunnen we u uit ervaring vertellen. Er zijn altijd gezellige activiteiten, zoals jeu de boules-toernooien, zangsessies, creatieve uurtjes, koffiepauzes, fitnessmomenten en nog veel meer. De kok kookt de sterren – nog niet die van Michelin, maar wat niet is kan nog komen – van de hemel en op aanvraag is professionele zorg beschikbaar.

Lang verhaal kort: bij Residentie Moller combineert u het beste van twee werelden. Op deze bijzondere, historische plek in Waalwijk komen de voordelen van zelfstandigheid samen met de pluspunten van wonen in een gemoedelijke residentie met allure. Een betere plek om de nazomer van uw leven door te brengen, kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen.