Residentie Moller biedt een kleinschalige, exclusieve, comfortabele en veilige woonomgeving voor gelijkgestemden. Service Residentie Moller is een nieuwbouwproject dat gevestigd in het voormalige Dr. Mollercollege. Een schitterende locatie in hartje Waalwijk.

Ine & Walter Hannink, bewoners van het eerste uur geven een inkijkje hoe het is om te wonen in Residentie Moller. Op 1 februari 2021 hebben zij de sleutel ontvangen van hun appartement. 

Zodra we hoorden over de plannen dat het Mollercollege (waar ook onze zoon naar school is gegaan) Residentie Moller zou gaan worden, waren we al direct geïnteresseerd. In eerste instantie hadden we het nog uit ons hoofd gezet vanwege de kosten en het feit dat we er nog niet helemaal aan toe waren. Uiteindelijk zijn we naar de open dag geweest en hebben we toch besloten om ervoor te gaan. Vooral de residentiele zorg met de luxe erbij hebben de doorslag gegeven. Dat je niet overal zelf meer voor hoeft te zorgen. Onze kinderen hebben dit ook gestimuleerd, ook voor hen een hele zorg minder.

Woonwensen en woongenot

Onze wens was om kleiner gaan wonen, maar het moest wel groot genoeg zijn. Het was ook heel belangrijk voor ons om een groot terras op het zuiden te hebben. We hadden een hele grote tuin, dus dat buiten wil je niet ineen keer gaan missen. Nu hebben we een flink terras waar gemakkelijk een tafel met 6 stoelen op past. Vanaf ons terras hebben we uitzicht op een mooie aangelegde tuin. De variatie in woningen is zo divers, dat we heel goed een keuze konden maken die bij onze woonwens aansloot. Behalve de mooie binnentuin en het terras is er natuurlijk ook een groot wandelpark aan de overkant.

Het is heel fijn dat er in de residentie een restaurant, een familiekamer, fitnessruimte en bibliotheek is. Bovendien is er 7 dagen per week 12 uur per dag een hostess aanwezig voor residentiële voorzieningen die straks naar behoefte van de bewoners worden ingevuld. Deze luxe geeft ons ook echt het woongenot wat we voor ogen hadden.

Met Mijzo (voorheen Schakelring) en Judith Muijtjens (interieurarchitect) van Wonderful Day Design hebben we ook mee mogen denken over verschillende interieurkeuzes voor het restaurant en het terras. Het is fijn dat we konden meedenken en dat er naar ons advies werd geluisterd. Zo zijn er bijvoorbeeld stoelen voor grote en kleinere mensen (mijn man en ik zijn 30 cm verschil in lengte). Fijn dat er met deze persoonlijke wensen rekening gehouden is in de gemeenschappelijke ruimten.

bewoners-aan-het-woord-residentie-moller-waalwijk

“Het gebouw heeft natuurlijk echt een mooie monumentale uitstraling, dat spreekt ons aan. En zeker nu de aanpassingen vorm krijgen heeft Residentie Moller écht cachet!”

Ervaringen

We lopen wel tegen een paar praktische dingetjes aan, zoals zaken die we nu pas opmerkten, omdat het in werkelijkheid natuurlijk altijd anders is dan op tekening. We konden in aanloop hiernaartoe ook niet alles opmeten omdat er vanwege de bouw nog hekken omheen stonden, dat is natuurlijk ook omdat we de eerste bewoners zijn.

Nu al merken we dat de hostess van de service residentie echt hun best doen om het ons naar de zin te maken.  Bijvoorbeeld omdat de entree nog niet toegankelijk was voor ons, wordt nu nog de krant en de post bezorgd, maar wat nog belangrijker is, door hun aanwezigheid en uitstraling krijgen we meteen een goed gevoel bij hetgeen wat zij voor ons gaan betekenen.

Ze gaan ook echt met ons meedenken hoe we zo fijn mogelijk hier ‘samen’ kunnen wonen. Wij zijn natuurlijk wel in dit appartement met zijn tweeën gaan wonen, maar er komen ook mensen alleen te wonen. Het is wel de bedoeling, ook al kun je hier echt heel zelfstandig wonen, dat je ook andere mensen kunt treffen (en er ook echt gezamenlijk woont).

Het is fijn dat Mijzo ons hierin zo betrekt en er echt naar onze behoefte wordt geluisterd.

De goede keuze

Het gebouw heeft natuurlijk echt een mooie monumentale uitstraling, dat spreekt ons aan. En zeker nu de aanpassingen vorm krijgen heeft Residentie Moller écht cachet!

Verder is het heel fijn dat het niet te grootschalig is, qua grootte is het te overzien. Dat vinden wij fijn, ook de geborgenheid van de afgesloten binnentuin, die heel mooi gaat worden, dat is nu al te zien.

We voelen ons hier al aardig ‘thuis’. Ook al is het nog maar kort natuurlijk, we hebben ons huis hier ingericht met nieuwe en ook vertrouwde eigen spulletjes en voelen echt dat we de goede keuze hebben gemaakt! 

Het is hier in het centrum van Waalwijk, met de nodige luxe, toch heel gemoedelijk wonen.