Van monumentaal schoolgebouw,
naar luxe appartementencomplex
Van het voormalig Dr. Mollercollege aan de Burgemeester Moonenlaan rest slechts een herinnering. In 2020 werd het monumentale schoolgebouw omgetoverd tot prachtige residentie, waarbij het karakter van het gebouw bewaard is gebleven. Wonen in Residentie Moller betekent wonen in een stukje geschiedenis van Waalwijk.
1953
47
53
2020
Van schoolgebouw naar residentie
1916: Ontstaan Dr. Mollercollege
1953: Burgemeester Moonenlaan
2014: Nieuwbouw Olympiaweg
2021: Dr. Mollercollege wordt Residentie Moller
Feiten en cijfers
Zoals u kunt lezen gaat de geschiedenis van dit pand ver terug. Er is in de afgelopen tientallen jaren veel gebeurd.
Wij zetten voor u graag een aantal leuke feiten en cijfers op een rijtje.
Directrice avondmavo
De oud directrice van de avondmavo was de eerste bewoner die zich inschreef voor Residentie Moller. Haar dochter is naar het Dr. Mollercollege gegaan en haar man zat in het bestuur. De cirkel is rond!
Oude elementen
Tijdens de bouw zijn oude elementen bewaard gebleven. Zo zijn verwijderde stenen schoongemaakt en vervolgens terug gemetseld in de nieuwbouw. Ook de voordeur is gerestaureerd.
378 zonnepanelen
Residentie Moller telt in totaal 378 zonnepanelen. Deze panelen kunnen per jaar meer dan 100.000 kWh opwekken. Met deze hoeveelheid stroom kan een Tesla Model 3 meer dan 700.000 km rijden.
Eerste school
De Handelsdagschool die door grondlegger Henrik Moller werd opgericht was de eerste school van de tegenwoordige onderwijsorganisatie OMO (Ons Middelbaar Onderwijs)
Gymnasium
Twee jaar na de verhuizing van het Dr. Mollercollege naar de Burgemeester Moonenlan, werd de school uitgebreidt met een gymnasium.
Kapel
Het Dr. Mollercollege beschikte over een kapel, waar de leerlingen religieus werden gevormd door pastoor Lunter en kapelaan Van Driel in de vorm van klassenmissen.